Umag


Umagot Horvátország kapujának is szokták becézni, ugyanis ez az ország legnyugatabban fekvő települése. Ugyanakkor pedig Umag az egyik legészakibb és legközelebbi üdülőhely hazánkhoz Horvátország népszerűbb városai közül. Budapesttől számítva 600 km-re helyezkedik el, de azok, akik az ország déli területein élnek, még könnyebben és rövidebb idő alatt elérhetik.
Umag azoknak a nyaralni vágyóknak ajánlott leginkább, akik egy aktív üdülést szeretnének eltölteni. Itt ugyanis rengeteg programlehetőség nyílik a turisták számára.

Többek közt Umag az ország legfőbb teniszközpontja, ennek megfelelően pedig rengeteg teniszpálya várja a sportolni vágyókat. Akik jobban belemerülnének ebbe a sportágba, azoknak lehetőségük van ellátogatni egy tenisztáborba, és amennyiben nemcsak egy-két hetet tartózkodunk a városban, akkor még egy tenisztanfolyamra is benevezhetünk.
A teniszen kívül természetesen más sportolási lehetőség is akad a városban: a környéken nagyon jó minőségű bicikli utat építettek ki, ezen kívül találkozhatunk egy-két kosárlabda- és bowlingpályával is, a tengerparton pedig különböző vízi sportok kipróbálásával növelhetjük hazai élménybeszámolónkat.

Umagot a wellness városaként is szokták emlegetni. A becenevet pedig ki is érdemelte, ugyanis három wellness-központtal büszkélkedhet, amelyek a következők: Coral Fusion Spa (Hotel Meliá Coral részeként), Istrian Relax Village (ez a Hotel Sol Umagban található), The Body Holiday (Hotel Sol Garden Istriában helyezkedik el).

Umag a történelem során tartozott már a Velencei Köztársasághoz, Franciaországhoz, majd Ausztriához, később Olaszország fennhatósága alá került, ezután Jugoszláviának rendelték. Horvátország függetlenedése óta viszont már az ország részét képezi.
Színes történelmének megfelelően a város is őriz néhány nyomot a múltból: Umagban számos régi házat és velencei palotákat találhatunk.

A város több stranddal is rendelkezik, amelyek mindegyike kavicsos és sziklás, de akad köztük bebetonozott is.
Umagból könnyedén eljuthatunk Novigradba, amely mindössze 16 km-re fekszik a várostól, onnan pedig Porecba, amely szintén nincs messze. Érdemes tehát a környező településeket is meglátogatni, és még több látnivaló megtekintésével színesíteni a nyaralást.

 
     
HorvátországKapcsolatAdatvédelemOldaltérképNetprofi honlapkészítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.