Rovinj - Isztria


rovinj látkép a tengerrőlRovinj az egyik legcsodásabb és legromantikusabb város a horvát tengerparton. A város nagyon népszerű üdülőhely a magyarok körében, de ugyanígy a német, az olasz, a holland és az angol turisták is előnyben részesítik.

A várost elbűvölő szépsége és hangulata miatt az Adria ékkövének is becézik. Utcái macskakövesek és kacskaringósak, kikötőjét pálmafák árnyékolják, dombjáró pedig gyönyörű kilátás nyílik a városra.
Mivel Rovinjban ma is aktív halászat folyik, ezért akár minden nap ellátogathatunk a halpiacra, ahol friss halat vásárolhatunk, vagy akár csak nézelődhetünk.

Rovinj hajdan olasz kikötőváros volt, és ez hangulatában is mély nyomot hagyott. Olyannyira, hogy az idelátogató gyakran azt érezheti, hogy egy olasz városkában sétál. Ezt az érzést tovább fokozzák az olasz utcanevek, valamint a tény, hogy Rovinjban nagyon sokan az olasz nyelvet használják hivatalosan.

Rovinj egy óvárosi résszel is rendelkezik. Az óvárosban macskaköves, kacskaringós utcák vannak, amelyek rendkívül romantikus hangulatot kölcsönöznek a helynek. A hozzáértők felfedezhetik az épületek barokk, reneszánsz és neoklasszicista jegyeit egyaránt.
Rovinj nevezetességei:

Szent Eufémia-templom: a Szent Eufémia-templom Rovinj legjelentősebb nevezetessége és egyben a város jelképe is. Mindenképpen nézzük meg ezt a dombra épült templomot, mert harangtornyából páratlan kilátás tárul elénk a városra! A barokk stílusú templom a 17. században épült, és Szent Eufémia 3. századi szarkofágját őrzik benne.

Akvárium: Ezt a múzeumot 1881-ben alapították, így az Akvárium a város legrégebbi múzeuma. Érdemes ide ellátogatniuk azoknak, akiket érdekel a tenger élővilága, hiszen számos tengeri csillagot, különleges halakat és egyéb tengeri élőlényt tekinthetünk meg.
Balbi-ív: ez a barokk stílusú ív 1680-ban készült, és a Rovinj óvárosának bejáratát jelképezi.

Vörös óratorony: az óratornyot a város kikötőjében találjuk. Rajta is egyértelműen észrevehető a velencei hatás, amit a tetején látható, oroszlánt ábrázoló dombormű még tovább fokoz.

 
     
HorvátországKapcsolatAdatvédelemOldaltérképNetprofi honlapkészítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.