Novigrad - Isztria


A Novigrad riviéra nagyon népszerű úti cél a turisták körében, ami nem is csoda, hiszen számtalan kis öblöt találunk ezen a szakaszon, vize pedig rendkívül tiszta és meleg, májustól egészen szeptemberig lehet fürdeni a 22-24 fokos vízben.
A Novigrad riviéra tengerpartja sziklás és kavicsos, emellett pedig a strandok rendkívül kényelmesek és árnyékosak, amit az őket körülvevő erdei fenyőknek köszönhetnek.

A riviéra központját Novigrad város képezi. A település már régóta fontos idegenforgalmi üdülőhelynek számít az Isztriai-félszigeten. A város rendkívül gazdag történelemmel és sok-sok emlékművel büszkélkedhet, ez az egyik oka annak, hogy a kultúrálódni vágyó turisták évről évre visszalátogatnak a városba.

Novigradban nagy utcákkal és terekkel találkozunk, valamint itt van az Adriai-tenger legvédettebb kikötője is.
Novigrádot bájos, középkori városkák fogják közre. Ilyenek például: Motovun, Grožnjan, Momnjan, Oprtalj és Završje. Ezek a kis települések adják a Novigrad riviéra különleges hangulatát.

Közülük Motuvun számít az egyik legkedveltebb kirándulóhelynek a félszigeten. Motuvun aZ Isztriai-félsziget belsejében helyezkedik el, és mindössze 590 lakossal rendelkezik. A városban sétálgatva már-már azt hihetnénk, hogy visszacsöppentünk a középkorba. Középkori épületei és az őt körülvevő körfal mesés hangulatot kölcsönöz a városkának, emellett pedig fantasztikus kilátásban lehet részünk a szőlőskertekre valamint a város erdejére.

Gronznjan városába azoknak érdemes ellátogatniuk, akik szeretnének egy-két napot a szabad levegőn eltölteni. Itt lehetőségük nyílik kirándulásra, biciklizésre, sőt még a barlangászatba is belekóstolhat az idelátogató.

 
     
HorvátországKapcsolatAdatvédelemOldaltérképNetprofi honlapkészítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.